ronaldo_messi
Nouă întrebări pentru 2013
17 ianuarie 2013, 12:04 Fotbal Extern
[dropcap]CUM CRESC LIGILE MICI?[/dropcap] Japonia era odată cimitirul elefanţilor. S-a dezvoltat într-o competiţie redutabilă pentru zona Asiei. În Turcia de acum 20 de ani başkanii cumpărau la capul gol vedete expirate. Acum, întrecerea de pe maul Bosforului are o cotă ridicată printre campionatele europene.

David Beckham LA Galaxy

Foto: allieiswired.com

În zilele noastre MLS-ul american şi China sunt principalele peţitoare de uriaşi ajunşi la apusul carierei. Beckham a făcut treabă bună peste ocean şi a ridicat nivelul de interes asupra competiţiei pe care Pele nu a reuşit să o scoată din anonimat la vremea lui. În China e mai dificil, dar asiaticii sunt mult mai recenţi în lumea fotbalului real.

2013 nu ne va răspunde clar la această întrebare. Nu vom constata o explozie de calitate. Putem doar să intuim drumul şi să bănuim viitorul. Pentru SUA risc şi o predicţie îndepărtată: americanii vor lua titlul mondial în următorii 20 de ani şi nu o vor face doar pe spatele jucătorilor exportaţi prin Europa ci şi graţie mecanismului la care lucrează la ei acasă.

Comenteaza cu Facebook!

*