Zece ani fără Gianni Agnielli
25 ianuarie 2013, 12:16 Italia

A fost cel mai bogat om din Italia modernă. A fost marele boss de la Fiat, postură din care controla 4,5% din PIB-ul Italiei, 3,1% din forţa de muncă din Peninsulă şi peste 16% din investiţiile în cercetare. Nino Cerutti, unul dintre cei mai faimoşi designeri vestimentari, l-a numit pe Agnelli drept principală sursă de inspiraţie iar asta spune totul despre stilul marelui Gianni.

Şi totuşi este mai cunoscut pentru că a prezidat peste Juventus Torino. Asta face fotbalul din om!

A murit la 81 de ani dar memoria sa merge mai departe. De zece ani încoace, umblă o vorbă pe culoarele lui Juve, fie la antrenament, fie după o victorie frumoasă, fie după un transfer bun, fie când se numără banii: „Lui Gianni i-ar fi plăcut asta!”

Poate cel mai frumos gând al lui Agnelli pentru proiectul cel mai aproape de suflet în care s-a implicat vreodată este următorul:

De câte ori văd în titlul vreunui ziar litera J mă emoţionez de fiecare dată. Întotdeauna mă gândesc că este vorba despre Juventus.

Juve şi-a comemorat Preşedintele şi Avocatul, aşa cum era cunoscut Agnelli. Un tribut realizat de actuala campioană poate fi văzut în filmuleţul de mai jos.

 

Comenteaza cu Facebook!

*