Thierry Henry Soccer
Viaţa plină de întâmplări a lui Thierry Henry
18 iulie 2012, 16:05 Fotbal Extern
Foto: AP Photo/Bebeto Matthews

Vă povesteam în urmă cu ceva vreme despre numărul 14, cel pe care Thierry Henry l-a făcut faimos. Nu a fost însă alegerea lui. Francezul preferase să joace cu 12 pe spate şi o făcuse cu mare succes până când s-a transferat la Juventus. Acolo, numărul 12 era luat aşa că l-a primit la schimb pe cel care i-a rămas legat de nume în tot restul carierei. Acum Thierry joacă în MLS, la New York Red Bulls. Iubeşte marea metropolă americană dar lucrurile nu au stat întotdeauna aşa. A ajus să o iubească tot dintr-o întâmplare!

Tatăl lui Thierry Henry a plecat în America bine instruit. Fiul său de 13 ani era mare fan al rapperilor de la N.W.A (Niggaz Wit Attitudes, adică Ice Cube, Dr. Dre, sau Easy-E printre alţii) şi îşi dorea cu orice preţ o geacă la modă pe care idolii săi o îmbrăcau pe scenă. Era vorba despre jacheta oficială a formaţiei de fotbal american Los Angeles Raiders (actualmente Oakland Raiders).

Thierry a avut parte însă de o surpriză. Tatăl său, Antoine Henry, a uitat numele şi i-a adus una cu New York Giants! „L-a început am fost foarte supărat. Eu o voiam pe cea neagră cum au cei din N.W.A! Ce mi-ai adus?!? Când am mers la şcoală mulţi dintre colegi s-au arătat interesaţi iar eu nu le-am povestit de încurcătură. Ba chiar m-am prefăcut că asta era geaca pe care mi-o dorisem! Mai mult, în anul acela Giants au câştigat Super Bowl-ul iar brusc, geaca mea s-a transformat într-un cadou minunat!” (Thierry Henry pentru New York Times)

Cu timpul, lui Thierry a început să îi placă de New York Giants, ba chiar să le urmărească rezultatele, iar atunci când a avut de ales, a preferat coasta de est a Americii şi oraşul pe care a ajuns să-l iubească din greşeală.

Comenteaza cu Facebook!

*