Don't Miss

Valoarea de piaţă: câştigătorii din 2013

By on 2 ianuarie 2014, 16:54


Cota fotbaliştilor este subiectivă dar o medie a sumelor vehiculate rămâne totuşi ca reper de-a lungul timpului. Cei de la transfermarkt.de propun, de ceva ani, una dintre cele mai relevante unelte de măsură pentru cota de piaţă a jucătorilor.

Pe această bază a fost întocmit şi clasamentul de mai jos. În el se regăsesc fotbaliştii care au crescut fulminant pe parcursul lui 2013 iar prestaţiile de pe teren s-au regăsit şi în sumele de transfer plătite sau în valoarea pe care o deţin în acest moment, în cazul unei vânzări.

Liderul este Gareth Bale, care şi-a dublat cota în 2013 din cauza, în special, a transferului pe bani grei de la Tottenham la Real Madrid. Bale era cotat la 40 de milioane pe 1 ianuarie 2013, iar la un an distanţă a ajuns la 80 de milioane.

Cea mai mare creştere apare la Marquinhos. Virtual necunoscut la 1 ianuare 2013, fundaşul central a ajuns să fie cotat la 25 de milioane de euro, adică a înregistrat o creştere a cotei de peste 3.000%. La această ascensiune au contribuit şi cele două transferuri succesive, la AS Roma şi apoi la PSG pe 5, respectiv 27 de milioane.

cresteri

 

Comenteaza cu Facebook!