Southall
Un sezon cu ghinion. Neville Southall
30 iulie 2011, 11:21 Inedit

Foto: givemefootball.com

A fost cel mai mare portar galez din istorie. A jucat peste 750 de meciuri în 17 sezoane consecutive la Everton, acolo unde a câştigat două campionate, două cupe ale Angliei şi Cupa Cupelor. Greu de crezut că Neville Southall ar fi putut să poarte ghinion echipei la care juca şi totuşi s-a întâmplat. Undeva, pe final de carieră, portarul a început să colinde pe la grupări din eşaloanele secunde. În 1997-1998, toate cele trei cluburi la care a evoluat nu au reuşit să evite retrogradarea.

La 39 de ani, Southall a ajuns la Southend în League One şi a jucat 9 partide.

S-a întors la Everton în iarnă, dar a fost trimis la Stoke, iniţial sub formă de împrumut şi apoi transferat definitiv. A jucat 11 meciuri în Championship.

Foto: thesun.co.uk

Ultima staţie a sezonului a fost tot un împrumut, de data aceasta tocmai în League Two, la Doncaster, dar nu a rezistat prea mult nici acolo.

La final de sezon, cele trei echipe la care veteranul Southall a evoluat cel puţin un meci au coborât câte un eşalon. Doncaster a încheiat pe ultimul loc în League Two, Southend pe ultimul loc în League One şi Stoke pe penultimul loc în Championship.
 
Singura echipă la care Southall a fost legitimat în acel sezon dar la care nu a prins nicio partidă a fost Everton. Trupa de pe Goodison Park a evitat retrogradarea la golaveraj!

 

Comenteaza cu Facebook!

*