Brian-Moore
Un copil şi viitorul
30 ianuarie 2012, 15:23 Anglia

Foto: guardian.co.uk

Brian Moore a fost una dintre vocile fotbalului în Anglia. Un fel de Ţopescu al nostru pentru mondialul câştigat de englezi la ei acasă, în 1966. A comentat la radio şi la televizor mii de meciuri şi a realizat emisiuni de specialitate pentru BBC şi apoi pentru ITV. La cel de-al doilea post de televiziune a legat o prietenie frumoasă cu celebrul Brian Clough, principalul responsabil pentru cele două cupe ale campionilor europeni cucerite de Nottingham Forest în 1979 şi 1980. Una dintre aceste emisiuni s-a încheiat chiar cu un moment inedit!

Brian Clough venea deseori la sediul ITV împreună cu fiul său, Nigel, care bântuia studiourile în timp ce tatăl său îşi dădea cu părerea despre fotbal.

Plictiseala unui puşti de cinci ani nu cunoaşte însă margini, iar finalul uneia dintre emisiuni l-a regăsit în braţele prezentatorului! Tatăl său, pe atunci manager la Brighton, nu avea prea multe motive de bucurie. Cu o zi înainte încasase un usturător 2-8 de la Bristol, dar Nigel abia aştepta să vadă golurile la televizor.

[DDET VIDEO NIGEL CLOUGH ÎN EMISIUNEA ITV A LUI BRIAN MOORE]

[/DDET]

Nigel are acum 45 de ani. A jucat 9 sezoane la Nottingham, chiar în perioada în care principal era tatăl său. A ajuns până la England B, a doua naţională a insularilor, a trecut pe la Liverpool şi Manchester City şi apoi şi-a încheiat cariera după 8 sezoane ca antrenor-jucător la Burton şi 22 de ani în total petrecuţi pe teren.

Din 2009 a preluat pe Derby County, club la care a antrenat şi tatăl său între 1967 şi 1973, poveste despre care am dat mai multe detalii AICI.

Comenteaza cu Facebook!

*