gascoigne_allsport
Un cartonaş, două galbene. Gascoigne
5 octombrie 2010, 13:01 Inedit
Foto: bbc.co.uk

Paul Gascoigne a făcut multe la viaţa lui. A băut, a fumat, s-a căsătorit şi a divorţat, asta dincolo de cele 57 de selecţii la naţionala Angliei, dincolo de cele 388 de meciuri şi 88 de goluri ale carierei. Pe teren Gascoigne a fost şi dur şi  bufon. I-a plăcut să joace şi să se joace. Parteneri, mai mult sau mai puţin voluntari, i-au fost coechipierii, adversarii, dar şi arbitrii.

30 decembrie 1995. Gazza juca pe Ibrox Park cu Rangers împotriva celor de la Hibernian. Arbitrul Dougie Smith şi-a scăpat din greşeală cartonaşul galben pe jos, iar Gascoigne, volubil şi săritor i l-a înapoiat cu zâmbetul pe buze. Nu înainte însă ca arbitrul să fie „avertizat” în glumă de fotbalistul gazdelor. Dougie Smith nu s-a amuzat deloc. A luat cartonaşul şi l-a avertizat la rândul său pe Gazza. De data aceasta oficial!

Rangers, cu Gascoigne titular, a luat cupa şi campionatul în acel sezon. Englezul a făcut senzaţie în Old Firm, derby-ul Rangers-Celtic. A marcat cu capul după o cursă începută în propriul careu.

În meciul decisiv pentru titlu, Gazza a marcat de trei ori. În finala Cupei a dat două goluri. A fost fotbalistul anului în Scoţia atât în ancheta fotbaliştilor cât şi în cea a jurnaliştilor.

Comenteaza cu Facebook!

*