Ukranian soccer fans with painted face in national flag colours smile as they relax in the centre of Donetsk
Ucraina-Franţa 0-2
16 iunie 2012, 13:36 CE 2012
Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

Dacă ar fi avut cu 10 sau 15 ani mai puţin am fi putut spune că asistăm la naşterea unui fotbalist cu viitor strălucit. Pentru Shevchenko însă, acesta este ultimul mare bal al unei cariere impresionante. Andriy a alergat iarăşi de parcă tocmai fusese promovat de la juniori la echipa mare, însă adversara Ucrainei de aseară a avut o altă greutate şi o altă profunzime decât învinsa din primul meci, Suedia.

Franţa a gestionat mult mai matur meciul chiar dacă i-au avut ca adversari nu doar pe ucrainienii de pe teren ci şi pe cei prezenţi în tribune. Un duel altfel echilibrat a fost tranşat de maturitatea cu care linia de mijloc a francezilor a disipat atacurile oponenţilor şi le-a fluidizat pe cele care îl aveau la recepţie pe Benzema.

Dacă posesia a fost neglijabil de partea elevilor lui Blanc, numărul ocaziilor importante de gol a fost cel puţin dublu. Cele două goluri ale lui Menez şi Cabaye au venit la doar trei minute unul după celălalt, în poarta unui Pyatov căruia nu i se poate reproşa nimic. Poate doar imprecizia degajărilor, să spunem: din cele 22 de mingi expediate pe atac, doar 40% au ajuns unde trebuie. Lloris a avut un procentaj dublu.

Riberi şi Nasri au fost pasatorii meciului pentru Franţa, fiecare cu câte 60 de atingeri de balon, în timp ce Mikhalik şi Selin au lucrat bine pentru gazde, câte 45 de pase de om. De remarcat şi în această partidă lipsa de precizie. Niciun jucător care a început şi a încheiat meciul pe teren nu a atins un procentaj de pase reuşite de 90%, graniţa dintre cei buni şi cei foarte, foarte buni.

ucraina franta

Foto: whoscored.com

*statistică oferită de whoscored.com

Comenteaza cu Facebook!

*