Gary Speed
Tribute to Gary Speed
1 martie 2012, 15:33 Fotbal Extern

Foto: agerpres.ro

Vă mai aduceţi aminte de Gary Speed, selecţionerul sinucigaş (sau nu) al naţionalei din Ţara Galilor, fosta mare vedetă a fotbalului britanic, trecut în lumea cealaltă în noiembrie? Ştirile care au ţinut prima pagină în presa mondială timp de câteva săptămâni s-au transformat în notiţe lapidare despre progresul anchetei şi apoi au sucombat în faţa altor subiecte pe care prezentul le rostogoleşte peste noi. Ei bine fanii galezi nu l-au uitat şi i-au onorat amintirea la amicalul cu reprezentativa din Costa Rica.

“Gary Speed dead. Wales manager found hanged at home”. Cam aşa sunau titlurile momentului în care Gary a ales să-şi pună ştreangul pe după gât la câteva ore după o emisiune în care a comentat fotbalul şi nu a lăsat nimănui nimic de bănuit.

Englezii l-au plâns cu deminitate şi au umplut de flori porţile stadioanelor pe care Speed a încântat mulţimile de suporteri, iar fragmente din ultimul său interviu au stors lacrimile tuturor celor vrăjiţi de sobrietatea driblingurilor şi a întregii cariere a galezului.

La cinci luni distanţă de la moartea sa poliţia încă nu a emis un comunicat oficial prin care să precizeze dacă a fost sau nu sinucidere, iar ancheta continuă fără prea multe elemente care să facă diferenţa. O diferenţă pe care au făcut-o însă fanii strânşi pe Cardiff City Stadium la amicalul cu Costa Rica, chiar naţionala împotriva căreia Speed debuta ca internaţional în 1990.

„GARY” cât o tribună, în culorile drapelului galez. A fost mesajul la fel de sobru al fanilor care preferă să iubească fără să uite şi fără să judece.

Soccer - International Friendly - Gary Speed Memorial Match - Wales v Costa Rica - Cardiff City Stadium

Foto: dailymail.co.uk

 

rip speed

Foto: dailymail.co.uk

 

gary

Foto: dailymail.co.uk

Comenteaza cu Facebook!

*