Winston Bogarde Barcelona
Transferuri Ratate: Winston Bogarde
28 ianuarie 2011, 14:41 Transferuri
Foto: en.wikipedia.org

O ligă a campionilor, o cupă intercontinentală, o supercupă UEFA, două campionate şi două supercupe, toate cu Ajax. Două campionate şi o cupă cu Barcelona. Toate ca titular în centrul defensivei. Douăzeci de selecţii în naţionala Olandei. E greu de crezut că un astfel de jucător ar putea face parte dintr-o listă a dezamăgirilor. Winston Bogarde şi-a încheiat cariera bogat, dar fără onoare.

Considerat omul de fier din defensiva Olandei şi unul dintre cei care ridicau moralul echipei, Bogarde a făcut impresie pe oriunde a trecut, fie că a fost vorba de Sparta Rotterdam, Ajax sau Barcelona.

Primul semn al viitoarei slăbiciuni a venit odată cu neadaptarea la AC Milan, acolo unde a ajuns în 1997, dar nu a rămas mai mult de câteva luni.

În 2000, Winston Bogarde a semnat contractul vieţii sale. Chelsea i-a făcut loc în centrul defensivei şi i-a oferit un contract de nerefuzat: 15 milioane de euro pentru 4 sezoane. Bogarde nu a apucat să debuteze bine că a şi rămas fără antrenor. Vialli a fost înlocuit de Ranieri, care l-a anunţat pe olandez că nu face parte din planurile sale.

Foto: chelsea.theoffside.com

Bogarde a decis să rămână. Nicăieri nu ar fi obţinut un contract asemănător. Chiar dacă hotărârea sa a însemnat finalul carierei, olandezul s-a resemnat şi s-a prezentat la fiecare acţiune a echipei a doua, acolo unde a fost debarcat. A jucat doar 9 meciuri în 4 ani la Chelsea, echipă la care media unui titular este de 30-40 de partide. A acceptat compromisul, iar în 2004 a părăsit fotbalul cu capul în pământ dar cu buzunarele pline.

Ironia sorţii: Bogarde chiar a încasat o primă consistentă după finala Cupei Angliei din 2002, bani care erau stipulaţi în contract chiar dacă jucătorul nu s-a aflat pe teren niciun minut.

Comenteaza cu Facebook!

*