Succesul, atunci când nimeni nu-l mai aşteaptă. Povestea lui Rickie Lambert
15 august 2013, 10:25 Anglia


S-a născut pe mal de Merseyside şi a visat de mic să joace la Liverpool.

Cormoranii l-au dat afară de la academia de fotbal când Rickie era încă puşti de şcoală generală.

În 1998 a debutat pentru Blackpool dar Steve McMahon n-a fost impresionat de juniorul de 16 ani aşa că nu i-a oferit decât 3 meciuri în doi ani şi apoi l-a dat afară.

A rămas pe bară vreo 3-4 luni, timp în care, pe lângă antrenamentele de unul singur, lucra cu normă întreagă într-o fabrică de procesare a sfeclei de zahăr.

A semnat apoi cu Macclesfield, grupare din liga a treia. Încasa 50 de lire sterline pe săptămână, bani care să-i acopere transportul la meciuri şi antrenamente.

După un an şi jumătate aducea 300.000 de mii de lire în visteria clubului, record absolut, şi urca în liga a doua, la Stockport.

A trecut pe la Rochedale şi Bristol Rovers după care a ajuns la Southampton, din nou în a treia divizie. Avea deja 27 de ani şi o carieră deloc impresionantă în spate.

Abia din 2009 a început cu adevărat să joace fotbal. A fost golgeterul sfinţilor la primul sezon, cu 36 de reuşite în toate competiţiile şi golgeterul campionatului cu 31 de goluri.

Un an mai târziu a promovat din nou cu Southampton. Tot golgeter, cu 21 de goluri în campionat.

A fost cel mai bun fotbalist al sezonului în Championship, titlu câştigat alături de promovarea în Premier League în vara lui 2012. A marcat 27 de goluri în campionat.

Nu s-a descurcat rău nici împotriva granzilor din cea mai tare întrecere din lume. A contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare a lui Southampton cu cele 15 goluri marcate în Premier League (primul englez în clasamentul golgeterilor, înaintea lui Rooney). A debutat cu gol chiar împotriva lui Manchester City şi a devenit unul dintre puţinii fotbalişti din lume care se poate lăuda cu cel puţin o reuşită în oricare dintre primele patru divizii dintr-o singură ţară.

Rickie Lambert are acum 31 de ani. Pe 8 august 2013 a venit recunoaşterea supremă. Roy Hodgson l-a chemat la naţionala Angliei pentru amicalul cu Scoţia. A intrat pe teren în locul lui Rooney în minutul 68. Două minute mai târziu a marcat golul victoriei.

Fulham-v-Southampton-Rickie-Lambert_2878341

Comenteaza cu Facebook!

*