Statisticile în epoca modernă a fotbalului
15 martie 2013, 14:09 Fotbal Extern
[dropcap]POVESTE[/dropcap] Evoluţia nu mai înseamnă să păstrezi pentru tine ceea ce ştii. În goana prezentului, orice avantaj de azi expiră mâine.

Nu. Evoluţia înseamnă un acvariu în care peştişorii au legătură directă cu marea. Schimbă informaţii. Perfecţionează strategii. Oferă şi iau.

Gavin Fleig este şeful departamentului de analiză a performanţei la Manchester City. Tipul în cauză centralizează toate statisticile echipei sale. Deţine în fişierele din propriul laptop slăbiciunile şi punctele tari ale cetăţenilor. Şi ştiţi ce a decis să facă? Să le pună la dispoziţia oricui le cere!

Undeva în lumea asta există un geniu care are disponibilitatea să analizeze datele dar nu le are. Noi vrem să ajungem la acel geniu. Nu neapărat în folosul nostru (dar cu atât mai bine dacă e aşa!) ci mai ales în cel al analizei statistice a fotbalului ca întreg. Dacă vom continua să ţinem informaţiile secrete vom rata şansa să evoluăm. (Fleig)

În paginile care urmează vom analiza câteva dintre statisticile noi care ridică vălul de pe fotbal. Cumva, înţelegerea lor are ca efect întoarcerea lunii cu partea întunecată înspre pământ!

Comenteaza cu Facebook!

*