Recorduri de la Mondiale (XI)
10 iulie 2014, 12:31 CM 2014


Argentina a ajuns în finala competiției la 24 de ani de la precedenta performanță, după 0-0 (4-2 d.pen.) cu Olanda. Și în 1990 și în 2014, adversara sud-americanilor a fost și este Germania.

Cât despre duelul cu batavii merită notat că aceasta este singura semifinală din istoria de 84 de ani a mondialelor care s-a încheiat cu o remiză albă la finalul timpului regulamentar de joc.

Argentina și-a păstrat tradiția: a jucat 4 semifinale mondiale, le-a câștigat pe toate! Messi l-a depășit pe Maradona la numărul de selecții. Are 92, cu una ai mult decât fostul superstar al pumelor.

Alejandro Sabella, selecționerul Argentinei, a folosit la acest mondial toate schimbările permise de regulament (18 în total). Niciunul dintre jucătorii trimiși pe teren nu a marcat vreun gol.

Olanda, în schimb, a devenit singura națională din istoria mondialelor care a încheiat cu remiză albă după 120 de minute două meciuri consecutive în fazele eliminatorii la un turneu final.

Meciul care va decide campioana a egalat deja un record la mondiale încă dinainte să se joace. Argentina și Germania se întâlnesc pentru a șaptea oară în duel direct la mondiale și este cel mai jucat meci la turneele finale, alături de Brazilia-Suedia.

Germaniei nu îi priește să joace finale mondiale în afara Europei. Are două la activ, ambele pierdute (Japonia și Coreea 2002 – a pierdut în fața Braziliei și Mexic 1986 – a pierdut chiar în fața actualei adversare, Argentina).

Comenteaza cu Facebook!

*