Recorduri de la mondiale (V)
23 iunie 2014, 16:39 CM 2014


Ce ne-a mai adus nou mondialul în desfășurare în materie de recorduri?

Să începem cu Belgia! Marouane Fellaini a jucat 1.431 de minute pentru United în sezonul care s-a încheiat. Nu a marcat niciun gol. A avut nevoie de doar 5 minute din meciul cu Rusia ca să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Apropos, rușii vor să reconstituie Uniunea Sovietică înaintea următorului meci cu Belgia. De la divizarea fostului bloc sovietic Rusia n-a reușit să câștige niciun meci împotriva diavolilor roșii.

Care e secretul revirimentului pe care Belgia îl trăiește în ultima vreme? Simplu, portarul Thibaut Courtois. Cu el între buturi, Belgia are 12 victorii, 6 egaluri și nicio înfrânfgere!

După egalul cu SUA, portughezii au la activ două recorduri negative la mondiale: au o singură victorie în ultimele 8 meciuri (acum 4 ani, 7-0 cu naționala din Coreea de Nord) în timp ce 0-4 cu Germania a fost cea mai dură înfrângere pentru lusitani în istoria mondialelor.

Miro Klose l-a egalat pe Ronaldo în clasamentul golgeterilor all-time de la mondiale. Ceea ce nu e la fel de cunoscut abia acum vine: și Ronaldo și Klose au marcat golul cu numărul 15 împotriva naționalei din Ghana. Iar coincidențele nu se opresc aici…brazilianul Ronaldo a marcat golul 15 la mondialul din Germania 2006, în timp ce neamțul Klose la mondialul brazilian!

 

Comenteaza cu Facebook!

*