Initialele clubului Olympique Lyon cusute pe tricou
Reclamă, scop practic, mândrie. Lyon, anii 90
12 decembrie 2010, 17:58 Franta
Initialele clubului Olympique Lyon cusute pe tricou

Foto: mirrorfootball.co.uk

Tricoul de joc e un adevărat panou publicitar. Ce bani fac mai marii din fotbal din vânzarea spaţiului de pe pieptul, spatele sau de pe shortul jucătorilor am vorbit AICI. Alţii au ales să promoveze produse fără gust şi au primit interzis de la federaţie, cazul celor de la Scarborough. Alţii dau ei bani pentru cauze nobile şi pentru onoarea de a le purta mesajul pe tricou (Barcelona – Unicef) sau au totuşi ceva de transmis, fie din mândrie sau din oricare alt motiv.

Foto: mirrorfootball.co.uk

Lyon, pe scurt, înseamnă capitala (prefectura) Rhone-ului, departamentul 69 din Franţa.

Drumul până la stadionul celor de la Olympique Lyon nu este nici el prea dificil. Varianta de avarie, un taxi rapid cu următoarea destinaţie: Stade de Gerland, 353 avenue Jean Jaures 69007. Apropos, Auguste Marie Joseph Jean Leon Jaures a fost un republican francez, un socialist inspirat care a prins la public, aşa că numele lui în republica franceză e foarte comun atunci când vine vorba de străzi.

Legătura dintre introducere şi restul articoului este un mesaj. Unul pe care mândria francezilor din Lyon l-a propulsat pe pieptul tricoului de joc al celei mai importante echipe din regiune.

Foto: mirrorfootball.co.uk

„Le69” este numărul districtului Rhone din Franţa, o expresie cu un pregnant sens pozitiv, care a intrat în lexicul celor din Lyon şi împrejurimi. „Noi cei din le69” înseamnă apartenenţă, valoare, mândrie, şi a fost simbolul în jurul căruia Olympique Lyon a ales să-şi construiască imaginea în 1990, la 40 de ani de la fondarea oficială a clubului (unii susţin că Lyon Olympique Universitaire ar data chiar din 1899).

CARACTERISTICI PRINCIPALE

* primul tricou alb după 14 ani în care OL a jucat în roşu meciurile de pe teren propriu

* numele sponsorilor au fost imprimate în ţesătura tricoului
* emblema OL face notă discordantă (a fost cusută separat şi nu imprimată în material)

SCOP PRACTIC

Le69 a ajuns pe tricoul lui Lyon şi cu un scop bine definit, chiar dacă nu foarte clar. Se pare că OL purta cele două cifre pe tricou pentru a face reclamă prefixului telefonic al zonei.

Comenteaza cu Facebook!

*