Maradona cu trofeul mondial in 1986
Procesele fotbaliştilor celebri
17 mai 2011, 14:24 Inedit

Foto: top-footballer.com

Prestaţia de pe gazon îl face mare pe fotbalist. Numele începe să lucreze apoi pe cont propriu. Mai are cineva habar când a câştigat Tiger Woods ultimul turneu, sau dacă Michael Schumacher a mai câştigat vreo cursă de formula 1 în ultima vreme. Probabil că nu, dar Woods şi Schumacher sunt branduri. La fel Romario, Pele, Maradona. Fotbalul i-a propulsat dincolo de atmosferă, iar numele pluteşte cu minim de efort pe firmament. Acum, celebritatea vine şi cu nota ei de plată, inclusiv pe la tribunal.

Mario Zagalo şi Zico l-au adus în faţa instanţei pe Romario. Foşti internaţionali Cariocas în epoci diferite, cei trei nu aveau nimic de împărţit cu fotbalul. Primii doi erau doar nemulţumiţi că cel de-al treilea i-a pictat pe o uşă a barului său.

Foto: theoffside.com

Respectiva uşă dădea la toaletă, iar cei doi erau înfăţişaţi în exerciţiul funcţiunii! Romario se răzbuna astfel pe selecţioner (Zagalo) şi pe secundul de la naţională (Zico) după ce aceştia l-au scos din lot. Zagalo şi Zico au câştigat procesul, iar Romario a fost obligat să înlăture reprezentările ruşinoase de pe uşa barului.

Un alt brazilian, Edmundo, a avut şi el probleme cu legea, dar nu din cauza vreunui ffost coleg sau antrenor. „Animalul” aşa cum era poreclit atacantul i-a organizat fiului său o petrecere de ziua de naştere la care a chemat câţiva dresori şi animale de la circ. Nu ar fi fost nicio problemă dacă Edmundo, prins de euforia evenimentului, nu ar fi încercat să îmbete o maimuţă şi să intre astfel în gura asociaţiei locale pentru protecţia animalelor.

Ballack şi Kahn nu au fost deloc fericiţi atunci când o firmă de produse erotice şi-a botezat vibratoarele „Michael B” şi „Ollie K”. Procesul care a urmat a fost câştigat de fotbalişti are au încasat 50.000 de euro daune pentru încălcarea dreptului la imagine, iar firma a fost obligată să retragă produsele de pe piaţă.

Comenteaza cu Facebook!

*