Portsmouth Arsenal
Premier League: English, please!
22 februarie 2011, 13:40 Anglia

Foto: bbc.co.uk

30 decembrie 2009 a fost o o zi de care englezii îşi aduc aminte. Cu plăcerea gestului de frondă la care se pricep atât de bine sau cu amărăciunea tipică spleen-ului britanic, dar îşi aduc bine aminte. Într-un fotbal plin de recorduri încă de pe vremea când alţii nici nu aveau habar că există un astfel de sport, un moment unic, un nou standard ridicat nu poate fi trecut uşor cu vederea.

30 decembrie 2009, Fratton Park, 20.404 spectatori

Foto: Paul Gilham/Getty Images

Duelul dintre Portsmouth şi Arsenal nu a fost prea uşor de digerat pentru fanii echipei locale. Tunarii s-au impus cu 4-1 cu o zi înaintea Anului Nou.

Recordul nu stă însă în cifre. Recordul a fost stabilit in secunda imediat următoare primului fluier al arbitrului.

Să recapitulăm formaţiile:

Portsmouth: Begovic (Bosnia), Belhadj (Algeria), Kaboul (Franţa), Ben Haim (Israel), Mokoena (Africa de Sud), Hreidarsson (Islanda), Finnan (Irlanda), Yebda (Algeria), Boateng (Ghana), Hughes (Scoţia), Piquionne (Franţa) – antrenor Avram Grant (Israel)

Arsenal: Almunia (Spania), Gallas (Franţa), Sagna (Franţa), Vermaelen (Belgia), Traore (Franţa), Nasri (Franţa), Diaby (Franţa), Song (Camerun), Ramsey (Ţara Galilor), Arshavin (Rusia), Da Silva (Croaţia) – antrenor Arsene Wenger (Franţa)

Pe scurt: a fost primul meci din istoria Premier League în care, la start, nu s-a aflat niciun englez printre cei 22 de jucători de pe teren.

Comenteaza cu Facebook!

*