Ronaldo
Portugalia-Olanda 2-1
18 iunie 2012, 15:46 CE 2012
Foto: metronieuws.nl

Cristiano Ronaldo a început să joace fotbal iar vestea bună pentru lusitani s-a văzut şi pe tabelă. Cel mai bine cotat fotbalist înainte de startul turneului a dat două goluri şi a lovit bara în alte două rânduri în meciul cu Olanda. A fost cel mai bun de pe teren iar echipa sa şi-a acontat pe ultima sută de metri un loc în sferturile de finală.

În schimb, Olanda a fost dezamăgirea turneului. Vicecampioana mondială de acum doi ani pleacă acasă fără să fi luat măcar un punct. A pierdut cu Danemarca, a pierdut cu Germania şi acum cu Portugalia după ce, iniţial, van der Vaart deschisese scorul.

Golul batavului venise pe fondul dominării portocalelor mecanice. Olandezii au controlat meciul şi au ţinut mingea mult mai mult decât adversarii dar şi-au creat de două ori mai puţine ocazii la poarta lui Rui Patricio.

Posesia de 62% a băieţilor lui van Marwijk s-a tradus în 14 şuturi la poartă dintre care doar 3 au fost periculoase. De partea cealaltă, portughezii au expediat 27 de şuturi către buturile adverse chiar dacă s-au aflat în posesia mingii doar 38% din meci.

Cristiano Ronaldo a fost letal deşi a atins mingea de doar 23 de ori pe tot parcursul partidei. A dat trei pase decisive, a centrat de 2 ori şi a lansat un atac periculos. În schimb a marcat golurile care duc Portugalia în sferturi. De partea cealaltă, de Jong a strâns 79 de pase cu un procent de acurateţe de invidiat: 95%.

portugalia olanda

Foto: whoscored.com

*statistică oferită de whoscored.com

Comenteaza cu Facebook!

*