Rene-Higuitas-scorpion-ki-001
Portarul citeşte ziarul
19 iulie 2012, 16:31 Arta & Fotbal
Foto: guardian.co.uk

Nu trebuie să fii nebun ca să ajungi un portar bun dar cu siguranţă nebunia ajută destul de mult. Una dintre vorbele care circulă prin fotbal şi-a găsit expresie în America de Sud mai mult decât în oricare alt loc de pe planetă. Este suficient să ne gândim la Jorge Campos cel mereu la modă sau la Rene Higuita şi la celebra sa lovitură de scorpion. Înaintea lor a fost Jaime Gomez, un mexican cu tupeu chiar şi atunci când avea în spate întreaga galerie adversă.

Jaime David Gómez Munguía nu e chiar oricine. A văzut la faţă două mondiale (1958 şi 1962) cu naţionala din Mexic, fie şi ca rezervă pentru un alt Goliat al portarilor, Antonio Carbajal.

A jucat 15 ani la Guadalajara şi se spunea despre el că nu avea frică de nimic. Curajul părea a doua fire a celui poreclit „El Tubo” iar una dintre faptele sale de arme a venit destul de repede în carieră.

Pe când avea doar 26 de ani era titular de drept şi chiar unul dintre seniorii echipei. În Clasico Tapatio, finala Cope Occidente, în care Chivas Guadalajara conducea confortabil pe Atlas, singurul lucru care îl deranja pe Jaime Gómez era galeria adversă. Aflaţi chiar în spatele porţii sale, fanii urlau la inamic şi îl înjurau cu aceeaşi pasiune cu care îşi încurajau favoriţii.

Gómez a decis că are nevoie de o pauză. Cum echipa sa ataca în valuri iar cei de la Atlas nu prea se apropiau de poartă, goalkeeperul lui Chivas s-a dus ţintă în galeria adversă. A împrumutat cuviincios o revistă de la un fan suficient de buimăcit de îndrăzneala jucătorului şi apoi s-a întors pe teren. S-a aşezat la rădăcina barei şi a început să răsfoiască ziarul!

Momentul ostentativ nu a durat prea mult însă a fost suficient cât să rămână amintire pentru totdeauna sub forma unei poze surprisă de un fotograf rapid de mână!

tubo-gomez

Foto: theoffside.com

 

Comenteaza cu Facebook!

*