UEFA_Euro_2012_logo.svg
Olanda-Germania 1-2
14 iunie 2012, 14:31 CE 2012


UEFA_Euro_2012_logo.svg

Foto: en.wikipedia.org

Am aşteptat europenele şi pentru dezamăgirile pe care le aduce. Fiecare turneu final porneşte cu favoritele lui iar unele dintre ele nu confirmă. Scoţia, spre exemplu, părea una dintre formaţiile care urmau să facă o figură frumoasă la CM 1978. Ai lor chiar le-au tipărit timbre în avans cu „Scoţia-Campioană Mondială„. Rezultatul? Insularii au părăsit competiţia încă din grupe. Competiţia din Ucraina şi Polonia pare să-şi fi desemnat deja favorita care nu se ridică la nivelul aşteptărilor.

Olanda a început cu o înfrângere accident în faţa Danemarcei. A urmat o altă înfrângere, de data aceasta mai uşor predictibilă, din moment ce adversara a fost Germania. Zero puncte după două meciuri şi doar matematica îi mai ţine în viaţă pe batavi, dar calificarea adevărată este deja pierdută.

Meciul cu nemţii a fost destul de echilibrat. Posesia a pendulat de partea celor două echipe în timpul partidei, iar la final a fost adjudecată la limită de olandezi. Şuturile la poartă şi cele pe poartă au fost sensibil egale, la fel numărul de ocazii periculoase. Tot la egalitate a fost şi precizia şi fluiditatea paselor, 90% Olanda, 87% Germania. Egalitatea perfectă a fost ilustrată şi de zonele în care s-au disputat baloanele: 46% la centrul terenului, 26% în treimea olandeză şi 27% în cea germană. Eficacitatea a fost cea care a făcut diferenţa. Nemţii au marcat de două ori, olandezii o singură dată.

De Jong (72 pase, 92% acurateţe) şi Sneijder (64/80%) au fost oamenii orchestră de la mijlocul terenului pentru Portocala Mecanică, în timp ce Panzerele au fost dirijate de Schweinsteiger (70 de atingeri de balon, 93% precizie de expediere a paselor).

olanda germania

Foto: whoscored.com

*statistică oferită de whoscored.com

 

Comenteaza cu Facebook!

*