Noul Ali Dia. Un român şi-a falsificat CV-ul şi a fost aproape să semneze cu un club mare
2 iulie 2013, 10:28 Romania
Foto: football-talents.co.uk

Foto: football-talents.co.uk

Ali Dia a păcălit un manager celebru din Anglia şi a prins pe teren un meci în Premier League. Jucătorul a minţit că ar fi fost nepotul lui George Weah, fostul Balon de Aur, iar Graeme Souness l-a luat rapid la Southampton. Realitatea s-a revelat rapid iar impostorul a fost trimis la plimbare. Povestea pe larg este aici.

Românul Sorin Oproiescu a reeditat înşelătoria lui Dia dar într-o manieră un pic diferită. A ales să filmeze un sârb talentat şi să pună clipul pe YouTube ca şi când ar fi fost vorba despre propriile prestaţii. Apoi a umblat un pic la CV şi a adăugat câteva locuri de muncă atrăgătoare (printre care şi vreo câţiva ani petrecuţi la Poli Timişoara) şi l-a răspândit pe la adresele de contact ale cluburilor europene.

Rezultatul? Un alt fost antrenor cu nume, Francisek Smuda, fost selecţioner al Poloniei, l-a adus la Wisla Cracovia. Clubul traversează o criză financiară iar Oproiescu cel din filmuleţe părea exact jucătorul potrivit: talentat, dribling fin, apetit pentru gol dar mai ales liber de contract.

Ghinionul lui Oproiescu a venit din partea unui ultras al polonezilor care s-a decis să studieze fiecare achiziţie în parte. Uimitor sau nu, Smuda nu a decis să renunţe la jucător nici după ce a fost informat de frauda comisă de român.

Când antrenam la Konyaspor, în Turcia, mi-a fost adus Davor Suker. Nu l-am luat şi am regretat toată viaţa. Oproiescu este până la urmă un fotbalist care merită o şansă. (Smuda)

Ceea ce nu ştia antrenorul era că Oproiescu nu era nici măcar fotbalist amator, aşa cum fusese obligat să recunoască atunci când farsa a fost dezvăluită. A jucat o repriză în amicalul cu Zawisza Bydgoszcz în care a fost aproape să-i rupă piciorul unui adversar.

Aşa s-a încheiat cariera de jucător a lui Sorin Oproiescu. A durat doar cinci zile!

Mai jos filmuleţul cu singurul meci al românului la Wisla.

(sursa)

Comenteaza cu Facebook!

*