Mondiale (36): mondialul alfabetic
22 iunie 2014, 10:23 Mondiale


Orice competiţie cu tradiţie are propriile ierarhii. Cei mai bunimarcatori all-time, cele mai multe victorii, cei mai titraţi jucători la start, momente celebre despre care povestesc fanii la zeci de ani distanţă. Xuereb face şi el parte dintr-un astfel de clasament, chiar dacă nu a fost prea celebru, nu a marcat chiar atât de multe goluri şi nici vreo altă performanţă notabilă nu este legată de numele său.

Daniel Xuereb este un atacant francez. A câştigat o cupă a Franţei cu Montpellier în 1990, chiar dacă a rămas în mintea fanilor doar drept coechipierul lui Eric Cantona în acel sezon.

A luat un campionat cu Marseille în 1992, dar vedetele echipei erauChris Waddle, Abedi Pelé sau Jean-Pierre Papin.Statistica din care face parte Xuereb nu are nimic de-a face cu întrecerea din Hexagon, ci cu turneele finale ale Campionatelor Mondiale.

Xuereb a prins lotul Franţei pentru Mexic 1986. A jucat 24 de minute în semifinala pierdută cu RFG, scor 2-0. Nu a făcut nimic special pe teren, dar a intrat în istoria competiţiei.

Xuereb a completat alfabetul mondial. Până în acel moment, la turneele finale evoluaseră jucători al căror nume de familie începea cu fiecare literă din alfabet, mai puţin unul cu “X”!

Daniel Xuereb a fost primul.

Comenteaza cu Facebook!

*