Don't Miss

Mondiale (18): cea mai rapidă eliminare pentru o rezerva

By on 16 mai 2014, 11:10

Au fost trimişi să schimbe ceva şi au reuşit să o facă dar nu în felul în care se aşteptau mai toţi ceilalţi. Ei sunt cei doi fotbalişti care n-au rezistat prea mult pe teren înainte să ia cartonaşul roşu într-un meci de la mondiale.

17 iunie 1994, Soldier Field, Chicago / 63.000 de spectatori

Germania-Bolivia în meciul de deschidere. Sud-americanii au ţinut de 0-0, dar în minutul 61 Klinsmann i-a adus pe nemţi în avantaj. Selecţionerul Francisco Xavier Azkargorta a decis să forţeze pe final şi l-a trimis pe teren pe Marco “El Diablo” Etcheverry. Vedeta bolivienilor abia revenise după o accidentare la genunchi în urma căreia stătuse pe bară o jumătate de sezon. Era minutul 79, iar în minutul 82, Etcheverry ieşea de pe teren. Fusese eliminat după un duel cu Lothar Matthaus în care neamţul i-a dat un cot, iar el a replicat cu un picior în tibie.

Cele trei minute jucate cu Germania au fost şi singurele la mondiale pentru vedeta bolivineilor. Etcheverry a fost suspendat pentru următorul meci, cel cu naţionala din Coreea şi doar rezerva în ultimul din grupă, cu Spania. De atunci Bolivia nu s-a mai calificat la niciun turneu final.

22 iunie 1994, Pontiac Silverdome, Detroit / 61.000 de spectatori

Minutul 70, 3-1 pentru Elveţia în meciul cu România, al doilea al grupei A. Selecţionerul tricolorilor, Anghel Iordănescu a decis să impulsioneze atacul pentru ultimele 20 de minute, în speranţa unei reveniri. L-a scos pe Ilie Dumitrescu şi l-a trimis pe teren pe Ion Vlădoiu. Trei minute mai târziu Jean a intrat criminal la Christophe Ohrel şi a încasat cartonaşul roşu de la arbitrul tunisian Neji Jouini.

Ca şi în cazul lui Etcheverry, singurele minute jucate de Vlădoiu la mondiale au fost cele 3 din meciul cu Elveţia. După acest meci a fost scos din lot şi trimis acasă. Vlădoiu era al treilea jucător scos din lot la acea ediţie a mondialelor: argentinianul Maradona pentru dopaj şi neamţul Effenberg pentru gesturi obscene la adresa suporterilor.

Comenteaza cu Facebook!