Arsenal_logo
Misiune imposibilă
2 iunie 2011, 11:38 Anglia
Arsenal_logo

Foto: kbc.co.ke

Campioană dar cu botul pe labe. Câştigătoare de titlu umilită chiar de echipele cu care şi-a disputat campionatul în mod direct. Nu de puţine ori una dintre echipele bucureştene încheia sezonul cu trofeul în braţe dar cu înfrângeri pe linie în faţa concitadinelor şi marilor rivale. Nu peste tot este însă posibil un asemenea lucru.

În primăvara lui 2010, titlul din Premier League se juca în trei: Arsenal, Manchester United şi Chelsea. Tunarii au ţinut pasul cu rivalele, ba chiar şi-au făcut apariţia şi pe primul loc, mai ales datorită rezultatelor cu echipele mici. Arsenal a strâns 4 înfrângeri din 4 posibile cu United şi Chelsea şi ar fi putut stabili un record unic în istoria de 128 de ani a primei ligi de fotbal din Anglia.

Foto: etudiant.univ-mlv.fr

Dacă Arsenal ar fi luat titlul ar fi devenit prima echipă care termina pe primul loc în ciuda unui bilanţ complet negativ cu echipele de pe locurile doi şi trei. Finalul de sezon a fost dezastruos pentru băieţii lui Wenger, care au încheiat doar pe poziţia a treia şi au amânat pe termen nedefinit unul dintre puţinele lucruri care încă nu s-au întâmplat în fotbalul englez.

Aston Villa a fost cel mai aproape de realizarea acestui record inedit. A câştigat titlul în 1981 după două înfrângeri cu Ipswich (locul doi) şi un egal şi o înfrângere cu Arsenal (locul 3).

Comenteaza cu Facebook!

*