Don't Miss

Mingea din tsunami. Un documentar ESPN

By on 2 noiembrie 2012, 22:09
Foto: REUTERS/NOAA/David Baxter/Handout

Uneori oamenii se pierd. Naufragiază pe dinăuntru sau pe dinafară şi se trezesc izolaţi pe o insulă pustie, închisoare pentru suflet sau doar o limită peste care nu se poate trece cu piciorul. Mesajele din stică sunt exemplele romantice ale celor de prea departe către lumea care obişnuia să fie a lor. Strigăte de ajutor adresate nimănui, scrisori către oricine. De data aceasta, naufragiatul şi-a purtat propriul text scris pe spate. A hoinărit peste mări şi oceane, a fost pierdut şi izolat timp de un an. Apoi a răsărit soarele.

Aşa începeam articolul Mesaj într-o sticlă de fotbal din 24 aprilie. Era povestea unei mingi rătăcite după ce valul devastator a lovit Japonia, în 2011.

Balonul cu pricina a călătorit pe valuri peste 5.000 de kilometri şi a fost găsit tocmai pe coastele Alaskăi. Providenţa a făcut ca soţia celui care a descoperit mingea pe plajă să fie de origine japoneză şi să descifreze dedicaţia scrisă pe balon şi astfel să-l identifice pe posesorul de drept.

Mingea s-a întors acasă iar cei de la ESPN au considerat subiectul suficient de ofertant pentru un documentar care va fi lansat în câteva zile.

Până atunci iată trailerul!

Comenteaza cu Facebook!