Lionel-Messi2
Messi, noul Gerd Muller al fotbalului mondial
10 decembrie 2012, 13:57 Spania
Foto: paknews.pk

Sună a anomalie dar se pare că nu este. Piticii graşi au şanse mai mari să rămână în istoria fotbalului decât atleţii desăvârşiţi. Să ne uităm la Muller, spre exemplu. Una dintre poreclele bombardierului din Munchen vorbea chiar aşa despre el: “kleines dickes Müller”, adică piticul şi grasul de Muller!

Muller avea 1.76 metri, Messi e mai scund cu vreo 7 centimetri, iar ţesutul adipos de pe burtă nu l-ar recomanda la un concurs de muşchi cu pătrăţele.

Nici nu e nevoie pentru că Leo, kleines dickes Messi, şi-a stors din ghete încă un record incredibil. Are 86 de goluri într-un an calendaristic, cu unul mai mult decât amicul Muller (85 de goluri în 60 de meciuri pentru Bayern şi RFG în 1972). Strict pentru statistici, înainte de neamţ fusese brazilianul Pele, cu 75 de goluri marcate în 1958.

Singurul pai din ochiul performanţei stabilite de Messi este numărul de meciuri mult mai mare pe care argentinianul le-a avut la dispoziţie să-şi stabiliească recordul. Messi a înscris 86 de goluri în 66 de partide.

Nu a înscris însă decât în 44 dintre ele. În 16 a marcat câte un singur gol. În 19 a reuşit dubla. În 6, hattrick-ul. În două partide (cu Bayer Leverkusen şi Malaga) a înscris de câte şase ori.

Cam asta ar fi povestea, pe scurt. Mai jos sunt golurile, toate 86 de până acum.

Comenteaza cu Facebook!

*