Maradona la Napoli
27 februarie 2013, 12:04 Italia
Foto: CARLO HERMANN/AFP/Getty Images

Foto: CARLO HERMANN/AFP/Getty Images

Nu s-a transferat din nou lângă Vezuviu. Pur şi simplu a venit să se judece pentru cele 50 de milioane de euro pe care statul italian i le impuntă în contul taxelor şi impozitelor neplătite. Puţin important, treaba lui Maradona cu justiţia.

Ce contează cu adevărat este mişcarea visceral-telurică pe care a provocato Diego după doar 3 ani de absenţă. A revenit la Napoli iar oraşul arăta ca la revoluţie.

Toţi au venit să-şi vadă idolul. Trăiesc cu el pe ascuns, îl venerează fără să-i fi construit biserică, aşa, ca argentinienii şi îl celebrează pe străzi cu o pasiune care pune în umbră orice fel de sărbătoare a procesiunilor catolice.

E şi pe la ei vorba asta: cine nu sare ţine cu Juve! Au sărit cu toţii, inclusiv Maradona. Un zeu bărbos şi proaspăt tătic, călare pe Olimpul său cu balcon şi recepţie la intrare, suveran peste o mare de pelerini dintre care mulţi nu l-au văzut pe teren în viaţa lor ci doar au auzit despre el din poveştile părinţilor.

Aici poate că rezidă amănuntul care face diferenţa măreţiei. Pele, imens, uriaş şi el, n-a stârnit niciodată o astfel de pasiune în rândul celor care l-au plăcut. Maradona, uneori drogat, a înviat şi sufletele moarte pentru fotbal.

 

Comenteaza cu Facebook!

*