Kilometri financiari. Englezii înconjoară de 10 ori Pământul înainte să înceapă campionatul
3 iulie 2013, 10:21 Anglia


Mulţi bălesc la potenţa financiară a echipelor din Premier League. Toată lumea invidiază succesul de imagine al unui campionat care va aduce, din acest an, 6 miliarde de lire sterline pe trei sezoane doar din drepturi de televizare.

Poate că mulţi îşi închipuie că soarta a dat cu banul şi a zis „să fie binecuvântaţi cei ce cugetă pre limba lui Shakespeare”. Reţeta succesului ţine prea puţin de noroc şi mai mult de muncă temeinică a tuturor echipelor implicate în această afacere fotbalistică.

Una dintre principalele cauze care a ridicat standardul financiar din Premier League a fost disponibilitatea de a călători a echipelor. Într-o lume în care piaţa de suporteri nu se mai învârte doar în jurul propriului stadion, statutul de pelerin este o condiţie necesară. Manchester United a deschis drumul cu stagiile de pregătire estivale prin China, Japonia şi apoi Statele Unite. Acum, toate cele 20 de grupări din Premier League pleacă să-şi comercializeze imaginea peste mări şi ţări.

Ca să vă faceţi o idee despre ce înseamnă această intreprindere este suficient să priviţi tabelele de mai jos, realizate de Daily Mail.

Pe scurt, Manchester United merge în această vară în Bangkok, Sidney, Yokohama, Osaka, Hong Kong şi Stockholm. Poze cu papagali, cu tobele maasai-lor, cu kimonourile samurailor, cu cojoacele din blană de focă ale eschimosilor. Contracte de sponsorizare semnate la botul avionului. Tricouri vândute, mii, zeci de mii de tricouri vândute. Total de peste 40.250 de kilometri, adică exact cât circumferinţa Pământului la ecuator. În total echipele din Premier League vor umbla în această vară cam 321.000 de kilometri.

Iar distanţa este doar cea mai mică dintre cauzele potenţei financiare ridicate a englezilor!

1

2

3

4

Comenteaza cu Facebook!

*