hernan_crespo
Indienii cumpără fotbalişti la licitaţie. Crespo, cel mai scump!
31 ianuarie 2012, 16:56 Inedit

Foto: bestfootballwallpapers.com

Cunoscuta I-League din India va avea din această primăvară un concurent pe măsură. Premier League Soccer va fi o competiţie paralelă care se va desfăşura după un format patentat în cricket. Noua întrecere şi-a făcut apariţia în forţă pe piaţa indiană. Echipele şi-au putut cumpăra viitoarele vedete la licitaţie!

Campionatul va debuta cel mai probabil pe 25 februarie şi va dura câteva luni. Până atunci, echipele înscrise şi-au trimis reprezentanţii în Kolkata cu tot cu carnetele de cecuri. Licitaţia a strâns câteva nume grele din fotbalul mondial, fotbalişti aflaţi pe final de carieră.

Bătaia cea mare s-a dat pe Hernan Crespo, argentinianul de 36 de ani, legitimat momentan la Parma. Crespo a scos din buzunarul celor de la Barasat 536.000 de lire sterline. Campionul mondial Fabio Cannavaro a ajuns la Siliguri pentru 530.000 de lire, în timp ce marele cheltuitor a fost echipa din Howrah, care i-a luat pe Robert Pires (511.000 lire), Jay-Jay Okocha (351.000 lire) şi Robbie Fowler (338.000 lire). Howrah va avea pe bancă şi cel mai scump antrenor. Portughezul Fernando Couto i-a costat 143.000 de lire, în timp ce Peter Reid, fost manager al lui Manchester City şi Sunderland a fost adjudecat de Kolkata pentru 128.000 de lire.

Cele cinci cluburi prezente la licitaţie au cheltuit împreună aproape cinci milioane de lire. Fiecare echipă are o „legendă”, doi jucători cunoscuţi şi antrenor străit. Limita maximă de salariu pentru tot lotul este de 2 milioane de lire sterline. Noul campionat se desfăşoară în două faze, prima cu meciuri directe tur-retur, iar apoi, în funcţie de clasament, primele patru clasate vor juca semifinale şi finala.

Competiţia este organizată de Celebrity Management Group şi are ca scop popularizarea fotbalului în ţara cu cei mai mulţi locuitori din lume.

 

Comenteaza cu Facebook!

*