brothers
Goluri înrudite
3 iulie 2011, 23:09 Fotbal Extern

Foto: zimbio.com

Fotbalul se moşteneşte. Pasiunea, plăcerea şi talentul produc generaţii peste generaţii de fotbalişti din aceeaşi familie. Ceva îi cheamă spre sport. Zeci de perechi de fraţi au jucat, umăr lângă umăr, în cele mai tari competiţii, ba chiar unul a jucat împotriva celuilalt într-un meci de mondiale. Alţii au ridicat standardul şi mai sus. Nu numai că au jucat împreună, dar chiar au şi marcat împreună în acelaşi meci.

Bobby şi Jack Charlton au fost titulari în Anglia – Ţara Galilor 5-1 din noiembrie 1966. Fiecare dintre cei doi fraţi a marcat câte un gol.

Foto: dailymail.co.uk

Fritz şi Ottmar Walter au pus serios umărul la calificarea RFG în finala mondialelor din 1956. În penultimul act al competiţiei, împotriva Austriei, au marcat fiecare câte două goluri, iar nemţii au câştigat meciul cu 6-1. Cei doi au fost titulari şi în finala cu Ungaria (3-2 pentru RFG) şi au devenit primii fraţi din istoria fotbalului care au câştigat titlul mondial.

Alan şi John Hansen au marcat câte un gol fiecare pentru Partick Thistle în duelul cu Hearts din campionatul Scoţiei(noiembrie 1976). Partick a câştigat cu 2-1.

Comenteaza cu Facebook!

*