Maradona la Napoli
Goluri cu cap
21 mai 2011, 10:01 Inedit

Foto: giornaleildibattito.it

Foarfecă sau rabona, deviere inspirată sau şut sec de la mijlocul terenului. Gol. Toate sunt frumoase şi gustate de tribună. Până şi un penalty bătut artistic parcă mai taie din greaţa punctului cu var. Maradona. Argentinianul a fost prieten bun cu golul. A înscris multe şi din toate poziţiile. Peste 80 în campionat pentru Napoli, marea lui iubire italiană. Peste 30 pentru naţionala Argentinei. Unele dintre golurile „Butoiaşului Atomic” chiar au fost marcate cu cap!

În special unul dintre ele. Era 27 noiembrie 1988. Maradona câştigase deja mondialul pentru sud-americani, un titlu şi o cupă a Italiei. Napoli întâlnea pe AC Milan şi nu avem niciun motiv să ne închipuim un Maradona înainte de meci altfel decât AICI.

După startul partidei, numărul 10 nu a pierdut vremea. S-a strecurat printre fundaşii milanezi şi a deschis scorul cu o lovitură de cap magnifică din afara careului de 16 metri. Mult din afara lui!

Printre puţinii care au reuşit ceva similar se numără Steve Nicol (Liverpool) sau Carlton Palmer (Sheffield Wednesday). De partea cealaltă, lui Ruud van Nistelrooy nu i-a plăcut să stea prea departe de poarta adversă. Olandezul nu a marcat din afara careului nici măcar unul dintre cele 150 de goluri reuşite în cinci sezoane la Manchester United. Fie că e vorba de şut, voleu, lovitură de cap sau oricare alt procedeu.

 

Comenteaza cu Facebook!

*