GOLGETERUL TURNEULUI: Thomas Muller
12 iulie 2010, 14:12 CM 2010

Foto: tz-online.de

Nemţii au plecat acasă cu locul 3, dar şi cu titlul de golgeter al competiţiei din Africa de Sud. Numărul 13 pe tricou i-a purtat noroc lui Thomas Muller. La 21 de ani a dat lovitura. S-a impus în faţa greilor mondialului şi are o carieră înainte să repete performanţa de oricâteori va fi în stare.

Foto: dfb.de

Mondialul din Africa de Sud s-a încheiat cu 4 jucători în fruntea clasamentului golgeterilor. David Villa, Wesley Snejder, Diego Forlan şi Thomas Muller, fiecare cu câte 5 goluri la activ. Criteriile de departajare pentru Gheata de Aur a competiţiei sunt simple. La egalitate de goluri se ţine cont, în ordine, de pasele de gol, de minutele jucate, de reuşitele din penalty şi de numărul de jocuri în care a evoluat fiecare jucător în parte. Muller a câştigat la a doua strigare. Cu 3 pase de gol s-a distanţat de ceilalţi 3 jucători egali cu el la numărul de goluri. Villa, Sneijder şi Forlan au doar câte o pasă decisivă la activ.

CARTE DE VIZITĂ THOMAS MULLER

  • 2007–2009 Bayern München II (35 de meciuri, 16 goluri), 2008– Bayern München (38, 13)
  • 8 meciuri şi 5 goluri are Mueller la echipa naţională (până la turneul final a jucat doar de 3 ori pentru Germania)

Thomas Muller a jucat 437 de minute în 6 partide la mondialul african, a şutat de 13 ori la poartă, de 5 ori pe poartă şi a marcat 5 goluri. A încasat două galbene, a faultat de 5 ori şi a fost faultat de 8 ori.

Muller a mai luat un trofeu la mondialul african: cel mai bun tânăr jucător al competiţiei.

Comenteaza cu Facebook!

*