UEFA_Euro_2012_logo.svg
Germania – Portugalia 1-0
10 iunie 2012, 13:01 CE 2012


UEFA_Euro_2012_logo.svg

Foto: en.wikipedia.org

A fost meciul în care toţi s-au întrebat cu cât vor câştiga nemţii. Sigur, lusitanii îl aveau pe teren pe Cristiano, dar scenariul cu Ronaldo în rol principal a mai fost pus în scenă şi la mondialele de acum doi ani. Portugalia nu e Real Madrid iar de cele mai multe ori, un singur jucător nu poate face cât o întreagă echipă.

Chiar şi aşa, statistica de după meci arată un duel mult mai echilibrat decât cel de pe teren, acolo unde Germania a tranşat posesia uneori şi aproape de 70% şi a încheiat partida cu 57%.

În schimb, îi putem credita pe lusitani cu primul loc la şuturile periculoase, acolo unde şi-au trecut în cont şi o bară. Diferenţa s-a văzut între buturi, iar aici au câştigat nemţii. Neuer a scos cinci şuturi periculoase în timp ce Patricio nu a dat aceeaşi siguranţă propriei defensive.

Duelurile aeriene au fost tranşate în favoarea băieţilor lui Joakim Low în proporţie de 70% iar Gomez a înscris după o fază în care s-a înălţat în careu şi a trimis mingea cu capul în plasă.

Cristiano Ronaldo a fost liderul Portugaliei cu 2 şuturi pe poartă din 4 încercări şi cu 3 angajări inspirate pentru colegii săi. Hummels (72) şi Khedira (60) au fost principalii distribuitori de pase din tabăra germană în timp ce adversarii s-au bazat pe Moutinho şi Pepe care au strâns împreună doar 78 de pase.

germania portugalia

Foto: whoscored.com

* statistică oferită de whoscored.com

Comenteaza cu Facebook!

*