Queens Park Rangers' Anton Ferdinand wears a moustache for 'Movember'
Fotbalişti cu mustăţi
6 decembrie 2011, 13:04 Inedit

Foto: movember.com

Unora le stă bine, altora nu. Unii arată ca nişte boschetari proaspăt extraşi din canal, alţii au distincţia gentlemanilor cu monoclu şi atitudine superioară. Mustaţa a făcut carieră şi în fotbal, în special în prima parte a lui. Epoca lamei de ras şi aparatelor de bărbierit electrice au trimis-o la coşul de gunoi al istoriei atât din viaţa de zi cu zi cât şi din sport. Rar mai apar bărboşi sau mustăcioşi pe teren. Unii însă încearcă din răsputeri să vâslească împotriva curentului, mai ales atunci când la mijloc se află un scop umanitar. Fotbalişti, altfel recunoscuţi pentru obrazul fin, apar pe teren cu câte o minunăţie atârnată deasupra buzei superioare!

Peter Crouch este prototipul bărbatului cu faţa mai fină decât a unei femei. Chiar şi aşa, atacantul englez nu s-a lăsat descurajat şi a apărut la meci cu o tentativă de mustaţă de căldărar.

Negrii şi mustăţile rar au de-a face în aşa fel încât rezultatul să nu fie unul deplorabil, cu atât mai puţin când obiectul în cauză imită timid podoaba temutului Adolf Hitler. A încercat Anton Ferdinand de la QPR. A ieşit un dezastru!

Foto: movember.com

Ceva ceva a încercat şi Joey Barton de la QPR. Probabil că rezultatul final l-a amuzat până şi pe el.

Jon Walters, colegul lui Crouch de la Stoke şi-a prezentat şi el podoaba. În cazul acesta şi în altele asemănătoare, mustaţa lui Walters susţine un trend cunoscut în vest ca „movember”, (moustache + november). Cei implicaţi îşi lasă să crească mustaţa în luna noiembrie, gest prin care atrag atenţia asupra obiectivelor mişcării şi anume „changing the face of men’s health.” Practic, controale regulate pentru depistarea cancerului în primele sale stadii, îmbunătăţirea tratamentelor pentru prostată sau tratarea depresiei, o boală mai rar băgată în seamă în rândul bărbaţilor.

Nu doar fotbaliştii susţin „movember-ul”! Actorul american Silvester Stallone, fostul solist de la Boyzone, Ronan Keating sau pilotul de formula 1, Jenson Button sunt alte exemple de mustăcioşi pentru o cauză!

Comenteaza cu Facebook!

*