Kaka
Fotbal şi religie
3 august 2011, 13:59 Inedit

Foto: thesun.co.uk

Fotbalul a traversat istoria ultimilor 200 de ani şi nu a făcut-o neobservat. A stârnit dezbateri în parlament, a fost tribuna de  la care s-au afişat şi o fac încă mulţi politicieni în goana după notorietate, unele stadioane au fost distruse în revolte populare iar altele au fost construite după mobilizări fără precedent ale oraşelor care îşi doreau cu orice preţ o echipă mare. Nu de puţine ori fotbalul şi-a dat mâna şi cu religia. Aşa au apărut cluburi precum Beitar Ierusalim, al cărui nume vine de la Brit Yosef  Trumpeldor, o mişcare sionistă a tineretului evreu. La fel şi Santos, care în spaniolă însemană sfânt. Şi unii jucători şi-au exprimat convingerile religioase pe teren, asta până când FIFA a interzis afişarea oricărui mesaj imprimat pe tricourile de joc.

worldcup

Foto: network54.com

„I belong to Jesus” a fost mesajul transmis de brazilianul Kaka prin interemediul tricoului purtat pe sub echipamentul de joc. Se întâmpla în finala Champions League din 2007, câştigată de AC Milan, 2-1 cu Liverpool.

Brazilia a câştigat mondialele din 2002, iar bucuria de după finala cu Germania a scos la iveală şi convingerile religioase ale jucătorilor. Majoritatea purtau tricouri albe cu „Jesus love you” imprimat pe ele.

Un alt brazilian mai puţin cunoscut a venit cu un mesaj religios care să mângâie orgoliul fanilor. „Iisus trăieşte în Walsall” scrria pe tricoul lui Junior, care a rezistat doar un sezon la gruparea din West Midlands.

Comenteaza cu Facebook!

*