Fermele fotbalului mondial
27 aprilie 2013, 08:32 Fotbal Extern
Foto: thesports-locker.com

Foto: thesports-locker.com

Cei care s-au jucat Triburile sau alte joculeţe de pe net ştiu despre ce este vorba. O fermă înseamnă sera care produce resursele necesare marii performanţe.

Dacă vreţi, fermele fotbalului nu diferă prea mult de câmpurile pline de roşii sau castraveţi care ajung la supermarket şi apoi în sacoşele consumatorilor.

Belgia ilustrează cel mai bine acest concept în timpurile moderne (am prezentat aici 10 supertalente ale valonilor şi flamanzilor) dar piaţa mondială de comerţ (fie că discutăm de roşii sau fotbalişti profesionişti) tinde să urce preţul în cazul în care ferma este de încredere şi produce soiuri campioane, cazul clar al belgienilor. Practic, un fotbalist de 16-18 ani care pleacă de aici are cota personală înmulţită şi cu coeficientul de încredere al reuşitelor anterioare gen Courtois si Mignolet, Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld (l-am văzut în Ajax-Steaua), Witsel, Dembele, Fellaini, Eden Hazard, Miralles, Lukaku sau Benteke.

În articolul care urmează parcurgem alte câteva campionate interne cu potenţial de fermă dar care nu au căpătat notorietatea (şi preţul) belgienilor sau al foştilor iugoslavi.

Comenteaza cu Facebook!

*