Soccer - npower Football League One - Brentford v Colchester United - Griffin Park
Fanii decid preţul biletelor. Proiectul Brentford
24 noiembrie 2012, 14:53 Anglia
Foto: goal.com

Au istorie, nu au palmares. Au stadion, n-au acoperire. N-au dimensiune comercială dar vin cu idei. Clubul fondat în urmă cu 123 de ani a lansat o provocare interesantă. Brentford îşi va invita fanii la meciul de Crăciun dar fără obligaţii financiare. Suporterii nu vor intra însă gratuit. Ca să învârtă turnicheţii, fanii grupării din a treia divizie engleză vor plăti bilet, doar că preţul îl vor stabili chiar ei, la faţa locului.

‘Pay What You Can’ se va aplica deocamdată la duelul cu Stevenage de pe 22 decembrie.

Preţul minim (nu mediu, minim!) la un duel din Ligue I este de 32 de euro. Cei de la Brentford se mulţumesc şi cu o liră pe bilet dar cei care dau cel puţin 5 o vor face nu doar pentru club ci şi pentru fundaţia Sport Relief, în scop caritabil.

Griffin Park are aproape 13.000 de locuri. La ultimul meci acasă, cel cu Carlisle, au fost 6.700 de spectatori, adică peste 200.000 de lire sterline încasări dacă ne-am raporta la preţul minim, cel puţin 300.000 dacă luăm în considerare diferenţele de preţ pentru locurile la tribuna 1 şi loje.

Rămâne acum de văzut dacă cei de la Brentford (acolo unde manager este fostul internaţional german Uwe Rosler) vor avea succes cu noul proiect. Dacă vor umple stadionul atunci vor atinge un sfert de milion din încasări dacă fiecare spectator va cotiza câte 20 de lire sterline, adică oricum mult mai puţin decât cel mai ieftin bilet la o partidă normală.

Comenteaza cu Facebook!

*