Franz Beckenbauer
Fair Play bitte! Nemţii vor mai multe strângeri de mâini
23 februarie 2012, 14:32 CM 2014

Foto: ofsaid.ro

Beckenbauer le-a făcut pe toate în fotbal. A inventat libero-ul modern, a jucat la trei mondiale şi a câştigat unul din postura de căpitan al RFG-ului, în 1974. A trecut apoi pe bancă şi a mai câştigat un mondial, ca selecţioner, în 1990. A lăsat manageriatul pentru cele mai oficiale funcţii la federaţie dar şi la echipa sa de suflet, Bayern Munchen, s-a ocupat de organizarea turneului final găzduit de Germania în 2006, iar acum s-a implicat în trendul momentului. Beckenbauer vrea să scape lumea de rasism şi de lipsa sportivităţii şi vine cu o propunere interesantă!

Antisemitismul a fost cultivat prin îndobitocire. Ura de rasă şi intoleranţa faţă de semeni au rădăcini adânci. Nu sunt opţiuni personale. Vin dintr-o educaţie bolnavă şi cresc pe un teren extrem de fertil: subconştientul celor aflaţi în curs de alcătuire psihică. Tinerii au învăţat să urască de mici. Acum vor fi dezvăţaţi după aceeaşi reţetă!

Franz Beckenbauer este preşedintele Task Force Football 2014, un grup de oameni de bine care vor să dea un pic cu mătura printre orgoliile concrescute pe suflet şi să cureţe încăperea de ura cu formă dar fără fond.

Foto: dailymail.co.uk

Prima propunere a Kaiserului aminteşte de fotbalul de şcoală generală. „Când veneam să jucăm, veneam împreună. Eram adversari doar pe teren. Echipele din ziua de azi nu trebuie să uite spiritul frumos al fotbalului. La pauza meciului şi la revenirea de la cabine trebuie să intre şi să iasă împreună, nu separat.”

Cealaltă propunere a fost inspirată din cazul Evra-Suarez. Nu au vrut să dea mâna? Ei bine, strângerile de mâini şi sportivitatea pe care o implică ar trebui să domine jocul şi să-i marcheze momentele cheie, aşa că vor avea loc mai des! „Cele două echipe dau mâna înainte de meci. La final trebuie să o facă iarăşi. Este un model de respect la adresa adversarului. Nu contează până la urmă aşa de mult cine a câştigat şi cine a pierdut. Pe teren cele mai importante lucruri sunt fair play-ul şi cavalerismul.”

Task Force Football 2014 este o iniţiativă FIFA care are ca scop revitalizarea imaginii fotbalului înaintea turneului final din Brazilia.

Comenteaza cu Facebook!

*