UEFA_Euro_2012_logo.svg
Euro 2012: Grupa B
6 iunie 2012, 14:51 CE 2012


UEFA_Euro_2012_logo.svg

Foto: en.wikipedia.org

La nivelul fazei grupelor, europenele concentrează valorile mai mult decât o fac mondialele. Chiar şi în aceste condiţii, un cvartet de echipe ca cele pe care le regăsim în grupa B duce ideea de competiţie la apogeu. Olanda, Germania, Portugalia şi Danemarca nu doar că sunt între primele 10 în clasamentul UEFA ci se regăsesc la acelaşi nivel şi în ierarhia întocmită de FIFA. La Euro 2012, doar două vor merge însă mai departe!

Olanda (locul 4 FIFA) vine la turneul final din postura de vicecampioană mondială. Nucleul de jucători care a dus portocala mecanică până în ultimul act al competiţiei de acum 2 ani a rămas intact, ba chiar s-a cizelat cu un pic de sânge proaspăt. Singurul punct slab al olandezilor este defensiva. Germania (locul 2 FIFA) este una dintre favoritele la titlu. Poate chiar prima favorită, mai ales că Spania a rămas fără câteva piese de bază în lot. Nemţii propun modelul Bundesliga şi la naţională: un lot tânăr, cel mai tânăr de la europene, şi cu un mare apetit ofensiv. Portugalia (locul 5 FIFA) îl are pe Cristiano. Problema cu Ronaldo va fi postul pe care va juca, cel de atacant central, un pic diferit de extrema ofensivă pe care o practică la Real Madrid. Danemarca (locul 10 FIFA) pare outsidera grupei dar nordicii contraatacă subtil cu un atu pe care alţii nu-l au. Selecţionerul Morten Olsen este cel mai vechi antrenor de la Euro. Stă pe banca daneză de 12 ani.

PROGRAM

9 iunie – Olanda vs. Danemarca  (Metallist Stadium, Kharkiv—38,000)

9 iunie – Germania vs. Portugalia (Arena Lvov, Lvov—35,000)

13 iunie – Danemarca  vs. Portugalia (Arena Lvov, Lvov—35,000)

13 iunie – Olanda vs. Germania (Metallist Stadium, Kharkiv—38,000)

17 iunie – Portugalia vs. Olanda (Metallist Stadium, Kharkiv—38,000)

17 iunie – Danemarca  vs. Germania (Arena Lvov, Lov—35,000)

DUELUL VEDETELOR

Olanda este burduşită de vedete. Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, golgeterii din Premier League şi Bundesliga, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart sau Ibrahim Afellay. Neamţul Mario Gotze este pregătit să-şi câştige faima şi la nivel continental, în timp ce Mario Gomez sau Thomas Muller sunt staruri deja consacrate. Cristiano Ronaldo este vedeta turneului şi a naţionalei Portugaliei, în timp ce danezii îl propune pe talentatul Christian Eriksen, mijlocaşul lui Ajax.

Comenteaza cu Facebook!

*