El Clasico
El Clasico (V): Un derby, două abordări financiare
10 decembrie 2011, 20:34 Spania

Foto: en.wikipedia.org

Diferite până în măduva oaselor! Real şi Barcelona şi-au trăit istoriile în antiteză încă de la înfiinţare, iar acum nu fac altfel. Principiile, oricare au fost ele de-a lungul timpului, se cântăresc acum în bani, iar concluzia este aceeaşi. Real şi Barcelona sunt complet, total diferite!

„Înainte de orice altceva, Real – Barcelona este un derby al banilor contra educaţiei”, o spune fostul antrenor al catalanilor, englezul Tery Venables. Nimic mai adevărat, iar cifrele de mai jos subliniază acest lucru fără să demonetizeze niciuna dintre strategii. Nu e nici mai bine nici mai rău să cumperi performanţa sau să o plămădeşti în propria academie, atâta timp cât meciul se joacă pe teren şi nu în culise.

Fapte.

Foto: speciallysports.com

Real Madrid are un singur jucător în primul 11 probabil care a fost crescut la juniori. Este vorba de Iker Casillas, portarul ajuns deja la 30 de ani. Barcelona ar putea începe meciul cu 8 jucători de la celebra academie de tineret a clubului, La Masia: Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi Hernadez, Andres Iniesta, Pedro Rodriguez şi Lionel Messi.

Barcelona a plătit pentru jucătorii pe care îi va titulariza în această seară cu 9 milioane de euro mai puţin decât a dat Realul doar pe Cristiano Ronaldo.

În termeni de echipe probabile, un prim 11 clasic al lui Real a costat 290 de milioane de euro, de trei ori şi jumătate mai mult decât echipa obişnuită pe care o va trimite în teren Guardiola.

Dacă va juca, Benzema va fi atacantul care a costat cât axul central al Barcelonei, Pique (5 milioane) şi Dani Alves (30 milioane).

Barcelona a avut şi ea propria nebunie. David Villa, adus pe 40 de milioane de euro, a costat mai mult decât 9 dintre posibilii titulari din această seară ai adversarei: Pepe (30M), Carvalho (7.9M), Marcelo (6.5M), Sergio Ramos (27M), Xabi Alonso (30M), Sami Khedira (20M), Mesut Özil (15M), Angel di Maria (25M) sau Karim Benzema (35M).

*cifrele au fost centralizate şi prelucrate de cei de la livesoccertv.com

Comenteaza cu Facebook!

*