Echipele CM 2014: Spania
20 februarie 2014, 13:33 CM 2014

Spaniolii au gustat din amarul tristeţilor dar şi din cupa şampaniei fine, destinată învingătorilor. Cu 13 calificări la mondiale dar şi cu ratări inexplicabile, ibericii au circulat prin ierarhiile mondiale ca trenul de navetişti în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

Spania a debutat la mondiale în 1934. Atunci, România, cu deja o prezenţă merituoasă la activ, era mult mai bine cotată. A trecut de runda preliminară şi a pierdut în sferturi la Italia, după un egal şi un 1-0 la rejucare.

Succesul maxim a venit la ultima ediţie a turneelor finale. Furia Roja, campioană europeană în exerciţiu, a câştigat mondiale pe mâna celebrului tiki-taka atât de mediatizat în ultimii ani.

Dominaţia mondială a spaniolilor este confirmată şi de seria de 35 de meciuri fără înfrângere (2006-2009), record absolut, dar şi de cea actuală de 29 de partide în care nu au pierdut (2009-2013).

2014 pare totuşi anul de graţie pentru băieţii lui Del Bosque. Naţionala Spaniei a îmbătrânit un pic, Casillas nu mai e titularul de drept, Xavi s-a stins, iar tinerii precum Pedro deja au trecut de 25 de ani fără să strălucească la fel de luminios în comparaţie cu generaţia precedentă.

Bilanţ la mondiale: 56 meciuri, 29 victorii, 9 egaluri, 18 înfrângeri.

Vedete: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba,  David Villa, Fernando Torres, Pedro, Cesc Fabregas, Alvaro Negredo.

spania

Comenteaza cu Facebook!

*