Echipele CM 2014: Belgia
18 februarie 2014, 13:41 CM 2014

Au înghiţit în sec dar pare să fi venit şi vremea lor. Belgienii traversează una dintre cele mai luminoase perioade din istoria lor fotbalistică. Se bucură de o nouă generaţie de aur pe care şi-au crescut-o atât acasă cât şi prin marile campionate ale Europei.

Courtois si Mignolet sunt doi superportari aflaţi pe val, Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld (l-am văzut în Ajax-Steaua) ţin defensiva, Witsel, Dembele, Fellaini fac un mijloc pe care orice naţională şi l-ar dori iar  Eden Hazard, Miralles, Lukaku sau Benteke sunt vedetele zilei în Premier League.

Doar numele de mai sus ne spun o poveste frumoasă care se va ramifica spre mondialul din 2014, apoi spre europenele din 2016 (pentru că toţi sunt jucători tineri) dar lucrurile nu se opresc aici. Şi mai în spate, zece belgieni abia trecuţi de pubertate fac senzaţie în fotbalul mare şi se pregătesc să o facă şi la echipa naţională. (10 fotbalişti din noua generaţie de aur a Belgiei)

Belgienii au 11 participări la mondiale şi un loc 4 la turneul final din 1986. O performanţă pe care generaţia lui Pfaff, Gerets, Scifo, Ceulemans sau van der Elst o pune la picioarele lui Fellaini şi compania atât ca reper cât şi ca ţintă care trebuie doborâtă.

Bilanţ la mondiale: 36 de meciuri, 11 victorii, 8 egaluri, 17 înfrângeri.

Vedete: Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Steven Defour.

belgia

Comenteaza cu Facebook!

*