Drujba suporterilor şi o coregrafie de milioane
12 noiembrie 2013, 11:37 Fotbal Extern

Jeld-Wen Field din Portland, Oregon, este probabil singurul stadion din lume pe care un nene echipat corespunzător taie lemne cu drujba în timpul meciurilor.

Portland Timbers are cea mai frumoasă galerie din MLS, fotbalul european transplantat în America, una care concurează deja cu marile peluze clasice de pe bătrânul continent.

Mai jos este un filmuleţ care ne prezintă faţa ascunsă a fenomenului ultras de peste Atlantic. O poveste despre încăpăţânare fără ură, despre pasiune înaintea rivalităţii şi în general despre ceea ce fac americanii un pic mai bine atunci când îşi pun mintea la contribuţie.

Merită remarcat că efortul depus într-o coregrafie de meci implică seriozitate, muncă şi determinare dar oamenii care se ocupă cu transpunerea proiectului în realitate nu îl văd ca pe o corvoadă, ba dimpotrivă, ca pe o ocazie de detaşare de la realitiţile cotidiene şi nu, nici nu cer ceva la schimb jucătorilor pentru că îşi cumpără bilet la meciuri sau pentru că stau pe trenuri ca să fie alături de ei în deplasări.

Cele 90 de minute magice şi fenomenul care le înconjoară sunt un spectacol şi nu un produs care poate fi reclamat la OPC.

portland timbers

Şi da, magia asta e reală!

Comenteaza cu Facebook!

*