Despre Beckham la PSG
2 februarie 2013, 01:08 Franta
Foto: rt.com

Foto: rt.com

Transferul superstarului englez în patria croissantelor și a brânzei cu mucegai a stârnit mai multe întrebări decât răspunsuri.

Ba chiar și ironii! Presa l-a comparat cu un Rolls la mâna a treia parcat printre bijuteriile nou-nouțe ale șeicilor.

În fond, de ce ar aduce PSG, fie și pentru câteva luni, un fotbalist de 37 de ani care și-a petrecut ceea ce părea finalul de carieră în Statele Unite.

Poate pentru imagine și interes. Ibra face treabă bună, naște controverse iar ziarele scriu despre el. Moura e proaspăt ca laptele muls de cinci minute iar Verratti abia ce și-a scos primul buletin. Beckham însă a întors o întreagă lume cu fața la fotbal. A dublat audiențele în tribunele fotbalului american și i-a convins pe cei care preferau NBA sau NFL să vină și să vadă MLS pe viu.

A făcut-o nu doar pentru că e soțiorul mult iubit al Victoriei, ex-Posh. Nu doar pentru că joacă prin reclame și poartă chiloți de la cea mai tare firmă de profil.

Beckham este un produs comercial cu valoare adăugată care aduce beneficii extrasportive dar nu doar atât.

Printre glume și ironii, veteranul englez şi-a găsit şi un aliat care ştie că prezenţa sa în tabăra lui PSG se va face simţită nu doar în acţiunile de caritate ale clubului (apropo, Beckham şi-a donat deja salariul pe care îl va încasa până la vară în scopuri caritabile) ci şi pe teren. Remi Garde, antrenorul lui Lyon se teme că David Beckham va face şi aici ceea ce a reuşit peste tot pe unde a fost: va strânge echipa în jurul său, va capta atenţia, sigur că da, însă va centra cu aceeaşi perfecţiune sădită în piciorul său încă de la copii şi juniori şi va executa loviturile libere cu aceeaşi precizie de chirurg.

Comenteaza cu Facebook!

*