United
Despre bani şi putere. United şi Premier League în Asia
15 ianuarie 2013, 17:43 Anglia


United

Foto: thedaisycutter.co.uk

De la anul, campionatul englez valorează peste 3 miliarde de lire sterline din drepturi de televizare. Şi asta doar pe piaţa britanică.

Banii curg gârlă în cuferele navigatorilor moderni. Imperiul fotbalistic din insule a întins pânzele şi a plecat în Asia, să redescopere noul drum al mătăsii.

Recent, Premier League a semnat contractul pentru transmisiile de pe piaţa estică iar Manchester United şi-a găsit doi noi sponsori dispuşi să contribuie la bunăstarea trupei lui Ferguson.

Aşadar:

  • Premier League se va vedea în peste 720 de milioane de case, multe dintre ele în Asia
  • United şi-a anunţat numărul de suporteri din China: 100 de milioane
  • China Construction Bank este noul sponsor oficial al lui United pe piaţa din Asia. Banca va lansa un tip de credit personalizat pentru fanii echipei engleze
  • Wahaha este o băutură la modă în zonă. De azi este băutura oficială a lui United
  • Carlsberg a devenit berea oficială a Premier League pentru 10 milioane de euro pe an

Vă amintiţi că United a fost listată la bursa de la New York în urmă cu mai puţin de un an iar mulţi nu vedeau mutarea cu ochi buni. Iată un amănunt care îi poate face să reflecteze un pic:

  • în ultimul an fiscal, United a generat venituri mai mari din activităţi comerciale decât din drepturile tv sau încasările din bilete

Ce înseamnă asta? Că fotbalul a devenit doar un pretext pentru taraba cu plastice lucioase la 2 euro bucata? Posibil. De fapt înseamnă încă o măsură a forţei pe care acest fenomen o imprimă pe oriunde trece, iar englezii sunt primii care speculează tot ce mişcă în materie de bani.

Pentru că, ştim cu toţii, banii înseamnă putere.

Comenteaza cu Facebook!

*