DC United
DC United. Marketing american, sport european
5 martie 2012, 17:01 Fotbal Extern

Foto: brysa.org

Major League Soccer se descurcă decent într-o ţară în care fotbalul de pe la noi nu stârneşte pasiuni ci maximum o curiozitate sănătoasă. LA Galaxy şi-a permis o extravaganţă englezească pe nume David Beckham doar ca să aducă lumea la meci. Alţii fac promoţii specifice nord-americanilor prin care să-i convingă să-şi petreacă seara alături de alt sport decât cele din legendarul trio: baschet, fotbal american sau hochei.

DC United joacă pe RFK Stadium, o arenă de 45.000 de locuri deţinută de autorităţi şi nu de club. Cu o medie de vreo 10.000 în tribune, gruparea din capitala SUA a luat în calcul chiar construirea unui stadion exclusiv pentru fotbal, cu o capacitate sensibil mai mică.

Dincolo de planurile pe termen lung stau cele de zi cu zi. Campionatul este la doar o aruncătură de băţ iar departamentul de marketing încearcă să atragă fanii la stadion cu mici cadouri specifice: câte un magnet pentru maşină sau frigider primilor 10.000 de spectatori care cumpără bilet la duelul cu Sporting KC, 35% reducere pentru studenţi la duelul cu Dallas, 7.500 de tricouri primilor veniţi la partida cu Seattle.

Nimic însă pentru meciul cu NY Red Bulls. „Nobody likes New York. Nobody!”

nlny

Foto: kckrs.com

Comenteaza cu Facebook!

*