Conor Cunningham
Conor Cunningham. Povestea lui Pedro Gatica în versiune modernă
19 noiembrie 2011, 13:43 Fotbal Extern

Foto: yahoo.com

Pedro Gatica a fost un fan oarecare al Argentinei. Nu avea bani dar visa la mondiale. A călătorit cu bicicleta din ţara natală până în Mexic, doar ca să-şi vadă favoriţii în finala din 86. Nu a avut bani să-şi cumpere bilet aşa că a asistat la triumful lui Maradona şi compania de pe străduţele din jurul celebrei arene Azteca. S-a întors apoi să-şi recupereze bicicleta şi să se întoarcă acasă doar ca să descopere că cineva i-o furase (povestea pe larg AICI). La un sfert de secol distanţă, Conor Cunningham ne-a arătat o altă imagine a limitei până la care merge ataşamentul faţă de naţională!

Unele meciuri merită privite pe viu. Aşa şi-a spus şi Conor Cunningham înaintea primei manşe din barajul pentru Euro 2012 dintre Estonia şi Irlanda. Instructorul de fitness cu jumătate de normă a ajuns cu bine la Tallinn, doar ca să afle că un bilet la meci costă aproape 600 de euro, pentru că cele ieftine erau deja vândute.

Foto: mirror.co.uk

Spre deosebire de Gatica, Cunningham nu a vrut să se plimbe în jurul stadionului aşa că a căutat o soluţie să intre totuşi la meci. A găsit o poartă de acces nepăzită şi s-a trezit într-un hol în care se aflau, din pură întâmplare, un sac de mingi şi o geacă cu însemnele Estoniei. Cunningham nu a refuzat cadoul neaşteptat. S-a îmbrăcat, a luat sacul de mingi în spate şi a ieşit pe teren. Nimeni nu l-a întrebat nimic aşa că s-a aşezat liniştit pe banca adversarei, chiar lângă tehnicianul estonienilor, Tarmo Ruutli. Pentru ca cei de acasă să afle de fapta lui de vitejie, Cunningham chiar s-a filmat cu telefonul mobil în timp ce mergea spre banca de rezerve!

Abia după vreo 20 de minute a fost reperat de un oficial de la UEFA care l-a relocat discret pe un scaun gol. Niciunul dintre cei aflaţi pe banca estoniei nu a remacat în vreun fel prezenţa unui străin chel printre ei!

La final, Connor Cunningham a mai avut parte de o surpriză. A reuşit să intre din nou pe teren şi să se bucure alături de favoriţii săi care câştigaseră cu 4-0!

 

Comenteaza cu Facebook!

*