Ciudata concediere a onorabilului Nigel Adkins
18 ianuarie 2013, 15:45 Anglia


Englezii nu pun des mâna pe topor. Sunt cei mai calmi atunci când vine vorba de planuri pe termen lung şi îşi creditează antrenorii cu mult mai multe şanse decât se întâmplă în Spania, Italia, Franţa sau oriunde altundeva.

Au un ceva al lor care i-au împiedicat să-l dea afară pe Ferguson după primii patru ani din mandat, unii golaşi în trofee şi se pare că ceea ce a urmat le-a confirmat decizia.

Nici atunci când echipa retrogradează cu cele mai puţine goluri marcate şi de pe ultimul loc nu se întâmplă neapărat să urmeze o demitere (povestea aici).

Acum să ne gândim la Southampton. Nou promovată în Premier League, buget subţirel, patru înfrângeri din primele patru etape şi un tur de campionat petrecut pe unul dintre cele trei locuri fierbinţi din subsolul ierarhiei.

Urmează cinci meciuri fără înfrângere, egal cu Arsenal, egal cu Chelsea. Urmează evadarea către mijlocul clasamentului, una deloc sperată.

După care preşedintele clubului,  Nicola Cortese, a anunţat calm că managerul Nigel Adkins a fost concediat!

De ce?

Simplu! Southampton negocia de ceva vreme cu un tehnician misterios iar discuţiile s-au prelungit suficient de mult ca Adkins să aducă ultimele rezultate, cele bune! Până la urmă gruparea de pe St Mary a anunţat că Adkins pleacă iar misteriosul pretendent a fost revelat. Este vorba de Mauricio Pochettino, fost la Espanyol!

Este o mutare pe termen lung care consolidează ambiţiile acestei formaţii şi îi aduc un plus de consistenţă, a declarat Cortese. Ceea ce înseamnă că englezii numesc manageri pe termen lung dar îi şi concediază tot pe termen lung!

Comenteaza cu Facebook!

*