Ricard
Ciocolată cu nume de fotbalist
13 iulie 2011, 09:17 Inedit

Foto: wn.com

Numele jucătorilor stă scris frumos pe spatele tricoului. Deasupra sau dedesubtul numărului, aşa după cum decide politica fiecărui club în parte. Sponsorul principal are rezervat un loc special. Fix pe pieptul tricoului, acolo unde vizibilitatea este maximă iar centimentrul pătrat cât mai scump. Uneori, în foarte rare ocazii, numele de pe spate şi cel de pe piept coincid.

Ian Walker a fost la doar un pas să poarte un tricou imprimat cu numele său şi pe spate şi pe faţă. A ratat de puţin ocazia. A ajuns la Leicester în 2001, anul în care gruparea din East Midlands a pus punct contractului de sponsorizare cu producătorul chipsurilor Walker, aşa că fotbalistul s-a mulţumit să îmbrace noul echipament de joc cu LG Electronics ca sponsor principal.

Foto: wn.com

Hamilton Ricard a fost mult mai norocos. Atacantul columbian a prins cea mai bună perioadă a carierei la Middlesbrough (1997-2001)  apoi a început să colinde pe la echipe de mâna a doua. În 2006, a ajuns în Uruguay, la Danubio. Hamilton (27 de selecţii şi 5 goluri la naţională) a primit tricoul cu numărul 19, imprimat pe spate cu numele său, Ricard, iar pe piept cu numele sponsorului, ciocolata Ricard.

Povestea columbianului nu este nici pe departe una fericită. Hamilton Ricard a fost implicat, în 2002, într-un accident de circulaţie soldat cu un deces. În 2007 a fost condamnat la trei ani de închisoare în Columbia, pe care încă nu i-a executat. În prezent, Ricard are 37 de ani şi joacă pentru Club Deportes Concepción din Chile.

Comenteaza cu Facebook!

*