Chelsea Sauber
Chelsea, sponsor în Formula 1
27 mai 2012, 11:26 Anglia

Foto: mirror.co.uk

A câștigat Liga Campionilor dar încă nu concurează cu Manchester United, Real Madrid, Barcelona. Nu o face nici măcar cu Arsenal, o echipă care a cam uitat ce gust are un titlu sau o performanțăde top pe continent. Chelsea are nevoie de marketing. Are nevoie să convertească performanțele în bani, iar sumele mari se învârt pe celelalte continente. United știe asta. Are turneu în America imediat cum se termină campionatul. Merge apoi cu toate vedetele în Asia. La fel fac și ceilalți granzi ai Europei. Chelsea dă asaltul pe piețele extracomunitare dar își trimite mai întâi ambasadorii!

Probabil nu puțini s-au întrebat care e treaba cu mesajul celor de la Sauber, „Out of the Blue”, pictat pe mașinile de formula 1 la marele premiu al Chinei. S-au prins de șmecherie în Bahrain, atunci când mesajul zicea „True Blue”, unul dintre sloganele preferate ale lui Chelsea.

Anunțul oficial a venit un pic mai târziu. Clubul londonez a încheiat un parteneriat cu scuderia de formula 1. Emblema lui Chelsea va putea fi admirată în voie pe monoposturile pilotate de Sergio Perez și Kamui Kobayashi. Ideea e simplă: Chelsea atacă piețele din Asia și America Latină și a ales o echipă cu piloți din aceste zone pentru un plus de atenție.

„Este un parteneriat unic deocamdată între două entități din sporturi diferite prin care încercăm să ne aducem fanii mai aproape,” a explicat CEO-ul lui Chelsea, Ron Gourlay. Banii nu au fost menționați în niciuna dintre declarațiile oficiale dar Chelsea va plăti generos pentru expunerea oferită de constructorul elvețian.

Emblema lui Chelsea s-a mai aflat și în trecut pe o mașină de cursă. Este vorba de Ford-ul Fiesta RS WRC al rusului Evgeny Novikov, dar aici vorbim despre o alegere personală: „copii mei sunt fani ai lui Chelsea” a explicat pilotul care a ales să-și decoreze în acest fel bolidul chiar înaintea finalei Ligii Campionilor, câștigată de albaștri la Munchen.

bong-da-f1-chelsea-Sauber-1

Foto: thekidtorres.com

AshorGzCEAAQNus

Foto: worldfootball.net

Football-and-motorsport-Acropolis-rally-of-Greece-Best-of-RallyLive

Foto: goal.com

Comenteaza cu Facebook!

*